/Over

Hendrik Broeze (1977) ook wel bekend als GibFunk is een Nederlandse dichter & artiest met een geheel eigen sound.
Als inspiratie heeft hij onbewust veel meegekregen van zijn ouders, beiden altijd aan het stoeien met het schrijven van teksten. De muziekkeuze daarentegen is ontstaan door een liefde voor de unieke Westcoast HipHop & Funk stijlen uit de jaren negentig.
 
Na een lange zoektocht naar zichzelf, en nu vader is, heeft hij pas in 2017 besloten om een raptekst op papier te zetten. Samen met zijn zwager dook hij in een kleine studio, waar zijn eerste track (Woke Up) het levenslicht zag. Dit gaf hem veel inspiratie en ook meer duidelijkheid over zichzelf dat hij, naast zijn werk in de horeca en gezin, bijna elke dag bezig is om zijn stijl en teksten te perfectioneren, met zijn eerste gedichtenbundel "Dichter met een Twist" in het vooruitzicht.
 
Naast zijn gedichtenbundel, werkte hij samen met zowel een Nederlandse alsook een Canadese producer, en is zijn zevende track en derde music video alweer een feit. Optreden voor een groot publiek met zijn gedichten en muziek en het produceren van zijn eigen sound zijn nu dan ook zijn nieuwe uitdagingen, waarbij hij als veertiger de missie heeft om zijn gedichten, beats en creativiteit met de rest van de wereld te delen.

 

hendrikbroeze4 (2)